Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 4. 2023 - Na nejzápadnější západ

Rozdělili jsme se do dvou a půl skupin, kdy velký Lukáš a Šimi si na starost vzali Standu a protáhli ho 28 km okruhem okolo přehrady přes Halštrov, odtud na Kopaniny, Studánku a přes Loupežníka zpět.

Občas na blátě někdo lehnul, nejčastěji poděs Jáchym.

article preview

Trénink s Ašskými bajkery - Na nejzápadnější západ.

 

img-20230429-wa0000.jpg

Konečně mělo být hezky a taky mělo svítít sluníčko, takže se nás sjela celkem slušná sestava. Skutečnost však byla taková, že nám pršelo celou cestu a to docela dost, takže po chvíli jsme přestali řešit jak vodu, tak i bahno.

Já ke klubovně přijel o něco dříve a proto ještě za sucha, neboť jsem potřeboval dát Bukefalovi pod představec tu podložku, aby ho měl Honzík včas připravený a mohl na něm po nastavení výšky sedla rovnou vyjet a vyzkoušet si ho. Protože však Honzík zaspal a museli jsme na něj 10 minut čekat, další zdržení kvůli nastavování výšky sedla nebylo možné a Bukefalos tak zůstal v klubovně.

Rozdělili jsme se do dvou a půl skupin, kdy velký Lukáš a Šimi si na starost vzali Standu a protáhli ho 28 km okruhem  okolo přehrady přes Halštrov, odtud na Kopaniny, Studánku a přes Loupežníka zpět.

img-20230429-wa0004.jpg

Ivča, Míla, Barry a Já jsme jeli společně s ostatními užít si bahýnko cestou na nejzápadnější bod ČR. Protože nepřestávalo pršet, kus před Štítarákem jsem nechal zjistit, jak na tom jsme, ale všichni chtěli pokračovat dál.

Vyjeli jsme Štítarák, už to ale není kopec, co býval. A to ještě vloni. Místo velkých a volných šutrů je na něm položen hladký asfalt, takže kopec je rázem poloviční. Sjeli jsme dolů a odbočili k pomníku. Tady jsme zastavili, udělali společnou fotečku a skupinu rozdělili.

Barry, Míla a Ivča s Honzíkem, Vojtou a Ondrou to otočili a jeli zpět a já s Filipem, malým Lukášem, Petrou, Kájou a Jáchymem za doprovodu velkého Honzy dojel až na nejzápadnější západ, kde nás ochotná paní turistka vyfotila.

img-20230429-wa0003.jpg

I přes nepřízeň počasí se trénink povedl, myslím si tedy aspoň já. Občas na blátě někdo lehnul, nejčastěji poděs Jáchym. Na závěr si děti mezi sebou daly Medvěďák. První byla nahoře Petra před Honzou, ale ten se nepočítá, protože je pro ostatní už moc starý. Pak Fililp, Lukáš a Kája. Pokud jsem to nepopletl. S malým odstupem jsem dojel nakonec i já s Jáchymem, který dneska neměl svůj den.

Po návratu už v klubovně topil Standa a taky vařil čaj. Chvíli jsme poseděli, popili a pojedli a vydali se domů. Já do Hazlova s velkým Lukášem.


https://www.strava.com/activities/8976937345

Pavel z hazlovské sekce

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář