Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění Rybník 2022 - 6. den - Čtvrteční noc

article preview

Soustředění Rybník 2022 - 6. den: Čtvrteční noc

photo0307.jpg

Byla to dřina na několik let, ale letos byla Lenka konečně svolná s noční jízdou. Kdo ji nezažil, nepochopí. Člověk je v lese sám, všude je ticho, tma, světlo vytváří tajemné a strašidelné, pohybující se stíny, z nichž se občas ozve zafunění něčeho obrovského, zašustění huňatého kožichu, z houští se ozve zapraskání větviček, záblesk něčích, bedlivě sledujících očí, či tiché, ale dobře slyšitelné přibližující se pomalé mávání velkých křídel zcela blízko prolétnuvšího nočního dravce. Prostě další a úžasná dimenze cyklistiky.


Nic z toho se dneska samozřejmě nekonalo, protože pršelo a tak jsme jeli jen kousek po asfaltu za vesnici a zpět. Jeli jsme ve třech skupinách, nejprve nejmenší Adámek, Ondra, Vojta a Lucka a pak dvě skupiny po 10 lidech a v takovém houfu bylo světla, jako za dne, zvlášť, když jsem naplno rozsvítil svého NiteNumena X8. Aby to přece jen nebyla taková nuda, velké holky v čele s Ivčou se převlékly za strašidla a usídlily se v houštině na temné křižovatce.

 

Vpředu jela Lenka a někde uprostřed Michal. Přejeli jsme křižovatku, vyjeli na kopec, otočili se a zastavili. Tady Michal dostal jeden ze svých nápadů a zavelel zhasnout. Jakmile byla tma pustil to dolů a za ním ostatní. Já se lehce orosil, protože jsem byl vzadu, nevěděl, co se děje a jen sledoval ve tmě se vzdalující zadní červená světla.

 

No, nebylo to tak strašné, jelo se pomalu a jen kousek, k oné křižovatce, kde z temného houští probleskovala světýlka. Zde děti dostaly za úkol strašidla v houštině navštívit. Nestatečnější byl malý Ondra, který jedno veliké strašidlo začal neohroženě mordovat se slovy: „Jako to, že to strašidlo má deku mojí maminky, jak k dece mé maminky to strašidlo přišlo?!?“ Nejvíce nahnáno naopak měli největší kluci z menších, Filda s Lukášem.

 

Tato noční jízda byla velice krátká a jen po asfaltu, ale nějak začít se musí, takže doufám, že příští soustředění už bude seriózní noční švih poctivým nočním lesem.

 

Kluci 373 km/ 7 258 m
Holky 202 km/4 108 m


https://www.strava.com/activities/7660881348

Pavel z hazlovské sekce

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář