Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. 10. 2022 - A noční jízda na závěr

Čekali jsme dole a Mejty pořád nikde. Vydali jsme se tedy zpět a našli Mejtyho ve stavu těsně před zhroucením. 

article preview

A noční jízda na závěr

photo0307.jpg

Dneska byl hustej závěr. Před tréninkem jsem klukům slíbil překvapení, ale jen pro opravdové drsoně, tak aby si vzali telefony, aby si mohli vyžádat souhlas rodičů.

 

Kluci byli tak napnutí, že vydrželi jezdit jen dva traily a pak jsem podlehl. Zajeli jsme tedy k Meditační lavičce a tam jsem jim pověděl, oč kráčí - poctivou jízdu opravdovým nočním lesem. Takže úplně něco jiného, než jsme krátce absolvovali na soustředění.

 

Honzovi to bylo zamítnuto, ale Šimi, Luky a Mejty povolení dostali. Luky s Šimim bez nějakého výrazného omezení, jen aby přijeli v pořádku domů ještě dneska a Mejty do 20:30 hod. ale ten bydlí nejblíže, takže dobrý.

 

Jezdili jsme tedy až do večera nahoru a dolů, jen s Šimiho čekacími přestávkami na proviant. Že dneska bude dlouhý den, tak s tím jsem počítal a proto jsem do batohu ke světlům přibalil Pikaa, Jesenky a Margotky. Prostě luxus proti tomu, jak jsme druhý den cesty na soustředění dojeli na zbytky od snídaně.

 

Začalo se stmívat, takže jsme sjížděli poslední trail a že zajedeme do klubovny pro světla. Jel jsem poslední a před koncem jsem minul právě zastavujícího Mejtyho. Čekali jsme dole a Mejty pořád nikde. Vydali jsme se tedy zpět a našli Mejtyho ve stavu těsně před zhroucením. Vysypala se mu přehazka. Už bylo šero a já s brýlemi na dálku stejně nic neviděl, tak jsme ho uklidnili, že se na to v klubovně kouknu.

 

Vůbec jsem neměl představu, jak jeho přehazka vevnitř vypadá a jen doufal, že je to něco na způsob, co jsem znal, když jsem měl před více jak 40 roky rozebranou přehazku Favorit - několikazávitová pružina napnutá otočením vodítka, z obou stran uchycená v dírkách a to vše staženo šroubem.

 

Sundal jsem přehazku a těžce se mi ulevilo - bylo to přesně podle mých představ. S Lukášovou pomocí jsem napnul pružinu a přehazku opět zkompletoval. Zbývalo jen poradit si s roztřepeným lankem. Naštěstí bylo dlouhé, takže stačilo čisté uštípnutí. Jenomže Michalův speciální kufřík se štípačkami na lanka jsme nenašli. Tak přišel ke slovu starý osvědčený způsob - Lukáš podržel jedno kladivo, o něj jsem opřel obyčejné štípačky s lankem a druhým kladivem jsem dal štípačkám dělovou ránu. Roztřepený konec odletěl a zůstalo lanko s čistým řezem.

 

Mezitím kluci na každé kolo pověsili dvě světla přední a jedno zadní a vyjeli jsme. Lukáš měl nejsilnějšího NiteNumena X8, tak jel vpředu. Zajeli jsme do lesa nahoru na trail a pustili to dolů. Klukům se to líbilo, ale bohužel to bylo vše, co jsme dneska stihli. Ale na to, že ještě před hodinou pro Mejtyho málem skončil svět, tak dobrý a kluci poznali novou skvělou dimenzi cyklistiky - noční jízdu lesem.

 

Doprovodili jsme Šimiho do Aše na kruháč, Mejtyho ve čtvrt na devět odložili doma a já s Lukášem po půl deváté přijel do Hazlova.

 

Někdo by měl uklidit ten bordel v klubovně.


https://www.strava.com/activities/7926951057

Pavel z hazlovské sekce

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář