Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění Dubina - 4. den dopoledne – Jízda v dešti a technika na blátě

article preview

4. den dopoledne – Jízda v dešti a technika na blátě

Předpověď počasí na včerejší den se vyplnila - celý den pršelo a tak jsme nevytáhli paty z baráku. Dneska ale pršelo ještě více a proto jsme toho využili a vyjeli ven, aby děti poznaly, že i v dešti a na blátě se dá jezdit.

 

Pro tento účel jsem zvolil luxusně těžký, asi 3,5 km okruh s festovním převýšením necelý jeden kilometr od roty – od Školky po cestě dolů k HM 17 a od něj prudký, blátivý a technický výjezd na Útvar a z něj po signálce dolů na Školku. Tady jsem udělal velikou chybu, že jsem vyměkl a nechal se dětmi ukecat, že dva okruhy stačí. Na tomto okruhu totiž bylo teplo i v dešti (sjezdy byly pomalé a krátké) a mohli jsme na něm pohodlně kroužit až do oběda. Místo toho jsme se po druhém okruhu vydali na lehce zvlněnnou trať, kde to foukalo a chladilo – z Útvaru po Okružní na Selbskou a dlouhým mírným sjezdem zpět na Útvar. Děti pořádné oblečení nemají, byly promrzlé a zpět na ten krátký okruh už nechtěly. Tak jsem to ukončil a od lesa jel dolů k rotě, kde na nás číhala obrovská louže, v níž Kuba nalezl takovou stopu, že měl co dělat, aby i s 29“ koly neutopil obě tretry současně.

 

3. den dopoledne, což bylo včera, měla Ivona s dětmi kruhový trénink v tělocvičně a odpoledne jsme děti rozdělili na dvě skupiny, které jsme si pak s Michalem prohodili. Michal měl praktickou část, jako je sundávání a nasazování kol, výměna duše a tak a já pak část teoretickou – popis kola a jeho částí. A taky něco o Bukefalovi – a sice, že je to kolo k ničemu. Podobně, jako jeden ze tří nejslavnějších koní - Bukefalos, o kterém to prohlásil Filip II. a po němž jsem to kolo proto pojmenoval. A k ničemu že je proto, že je buďto na pastvě a nebo ve stáji, jelikož na svém hřbetě nikoho nesnese a okamžitě ho shodí. Až se našel jeden malý kluk, Alexandr, který jediný na něm dokázal jezdit a který na něm, když už byl Veliký, dobyl většinu nám tehdy známého světa. A že tedy, na rozdíl do Trojského koně, který byl dřevěný a okřídleného Pegase, který byl vybájený, Bukefalos opravdu žil a dožil se věku asi třiceti let.

 

4. den odpoledne – Michalovo šrotování dětí v tělocvičně. Bohužel, krátce na to se nám zrakvil Lukáš, když spěchal na večeři a na schodech si vymknul levý kotník.

 

https://www.strava.com/activities/5838435235

Pavel z hazlovské sekce

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář