Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění Dubina - 2. den dopoledne – technika za Kladivem

article preview

2. den dopoledne – technika za Kladivem

Na dnešní den jsme místo Standy vyfasovali Lenčina Honzu.

 

Od Dubiny jsme to vzali po signálce směrem k Ohři a před panelkou odbočili vlevo na kamenitý výjezd (kudy jsme včera sjížděli) na Hůrku. Až nahoru jsme ale nejeli – těsně pod Egermaierem vede odbočka vlevo do lesa, kde po chvíli mírného stoupání následuje prudký sjezd lesní pěšinou ke Kladivu. Protože však jsem cestu k lesnímu boku Kladiva napoprvé nenašel, celé jsme ho objeli a dostali se tam tak z druhé strany.

 

Pod lesem vedle Kladiva totiž vede pěšinka, kde se dá hned za lavičkou odbočit vlevo do svahu na kratičký, ale technicky dosti obtížný prudký výjezd a sjezd zpět na pěšinu. Pendlovali jsme sem a tam, dokud ho všichni opakovaně nevyjeli. Na závěr jsem dětem předvedl rozdíl v technice šlapání a práci s těžištěm, když se to jede silově na velkou a frekvenčně na malou placku, kterou jsem z tohoto důvodu musel zařadit. Poté jsme si dvakrát vyjeli ten dlouhý prudký lesní sjezd, kterým jsme se dostali ke Kladivu. Já si poprvé u toho stromu s tím jedovatým kořenem šlápl, no a podruhé jsem se tam už rovnou vyvalil na levý bok.

 

Protože bylo splněno, pokračovali jsme k Egermaierovi dokončit ten kamenitý výjezd na Hůrku. U zastávky jsme přejeli hlavní silnici a okolo rybníků se dostali na silnici Hazlov – Libá. Ze silnice jsme na začáku Libé odbočili na schody a pokračovali dozadu okolo Dvoustovky ke Kamennému rybníku, kde jsme si vyšplhali na skály a udělali na nich fotečku.

 

https://www.strava.com/activities/5827690479

Pavel z hazlovské sekce

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář