Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 8. 2021 - Klínovec, tentokrát na silničce

Za Chodovem taky zesílil vítr, který celý den foukal stejným směrem, od Hazlova na Klínovec. Bohužel, jeho největší sílu jsem pocítil právě při zpáteční cestě, od Chodova a tedy proti. To byl docela problém - domů nekonečných 50 km, proti větru, převážně do kopce a prošitej.

article preview

Klínovec, tentokrát na silničce

Ráno jsem skočil k řezníkovi pro ty uzené ocásky a chvilku nato vyjel. Konečně je parádní letní počasí, žádný stres ze zimy na kopci někde na druhém konci světa. A protože včera jsem byl mile překvapen časem na mém Nebeském okruhu, vzal jsem dneska silničku, že si prubnu něco onačejšího - Klínovec. Jestli ho dám průměrem přes 30 km/h. Není to sice dvoustovka, ale ani 160 km s 2,2 výškovými kilometry není marných a nějaký závěr z toho už vyvodit lze. Během toho uplynulého hnusného deštivého týdne jsem si hezky odpočinul a lepší formu letos už mít nebudu. A k tomu to parádní počasí. Nešlo odolat.

 

Prvních pár desítek kilometrů jsem si zvykal na jiný jízdní projev kola i odlišný posed, ale dalo se. Nejvíce to nakonec odnesly dlaně u zápěstí, vyrobil jsem si puchýře od pák, když jsem tam v kopcích pral velkou.

 

Odsýpalo to hezky, v Hroznětíně pod kopcem, na necelém 58. km jsem měl průměr 34,2 km/h a na Klínovci 28,6 km/h. Pod 30 mi to padlo až necelý kilometr nad Abertamskou křižovatkou. Takže jsem se těšil na vylepšení času z Nové Role na Klínovec z 26. července letošního roku, kdy jsem tento 28,02 km dlouhý segment s převýšením 816 m dal za 1:18:28 hod. a to znamelo i 4. čas v TOP 10. Čas jsem tedy opravdu vylepšil - o celé dvě sekundy!!! S umístěním to ale nepohlo - stále 4. místo. No, já se picnu - místo na bajku jedu na silničce, na fungl novém, krásném a rovném asfaltu, vyrobím si puchýře na dlaních... A na více, než hodinu a čtvrt dlouhém segmentu vylepším čas o celé 2 sekundy.

 

Dolů se jelo hezky, všude už je opravena cesta novým kobercem, ale v zatáčkách přes Mariánskou, v tom jednom pruhu, jsem jel opatrně - asfalt byl cítit novotou, takže se ještě potí a nebylo třeba zbytečně uklouznout. I tak to stačilo na třetí čas v TOP 10.

 

Kousek za křižovatkou za Hroznětínem jsem měl defekt zadní duše. Škoda, mohlo to počkat těch pár km do Mezirolí, kde stavím pro Magnézii. V Mezirolí taky začalo pršet, ale žádná velká hrůza to nebyla. Ale od Nové Role až hodně za Chodov byla fest mokrá silnice, takže mě to díky tomu defektu jen lízlo, jinak bych to dostal naplno. Aspoň něco.

 

Za Chodovem taky zesílil vítr, který celý den foukal stejným směrem, od Hazlova na Klínovec. Bohužel, jeho největší sílu jsem pocítil právě při zpáteční cestě, od Chodova a tedy proti. To byl docela problém - domů nekonečných 50 km, proti větru, převážně do kopce a prošitej.

 

No nic, zakousl jsem se do řídítek a pral tam velkou. Za Skalnou už mi bylo jasné, že těch 30 km/h udržím a tak jsem trochu polevil. Ale jak říkám Vikimu - vždycky mám dobrý pocit z toho, když na závěr dokážu ještě zrychlit.


https://www.strava.com/activities/5786441500

Pavel z hazlovské sekce

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář